Odloženo gostovanje Karića na Pravnom fakultetu u Nišu

Objavljeno: 14 mar 2017

Bogoljub Karić, biznismen i lider Pokreta snaga Srbije, neće govoriti na tribini „Ekonomija, mladi, privreda“, koja je bila zakazana za 14. mart na Pravnom fakultetu u Nišu. Studentska organizacija „Prava studentska priča“, koja je pozvala Karića da gostuje na njihovom fakultetu, odlučila je da odloži tribinu „kako njegov dolazak ne bi bio stavljen u kontekst aktuelnih političkih dešavanja“.

Foto: Zvanična Fejsbuk stranica Bogoljuba Karića

Najavljena tribina u Nišu je izazvala ogromno negodovanje dela javnosti i žustre polemike na društvenim mrežama. Veliki broj Nišlija smatra da Karić ne sme studentima da govori o ekonomiji i privredi jer je donedavno bio na međunarodnoj poternici zbog afere prilikom prodaje „Mobtela“.

 – Ovo odlaganje termina nikako se ne sme shvatiti kao pobeda onih koju su u prethodnim danima pozivali na zabranu ili čak fizičko sprečavanje održavanja tribine. Među najžešćim kritičarima nismo pronašli mnogo studenata našeg fakulteta. Na društvenim mrežama i na forumima isticali su se oni koji nemaju nikakve veze sa Pravnim fakultetom, a uglavnom ni veze sa studiranjem uopšte – navode organizatori.

Iz „Prave studentske priče“ podsećaju da su gosti Pravnog fakulteta bili Saša Janković, Vuk Jeremić i Jovan Deretić, kao i da je organizovana tribina zagovornika ulaska Srbije u NATO pakt. Studenti kažu da nijedna od tih tribina nije zabranjena ili prekinuta.

(Izvor: Blic, piše: V.T.)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

novoselac: Zasto bre inicijali neka se vidi sramota i ko uzim...
Rajko: Kakav gmaz, kakva miljana gde lumpuje zivi u neku ...
Draža: Bravo mito svetski čoveče...
Brt: Decko je iz Svrljiga, nije iz Nisa :-)...
Milena: Tacnije- Decko iz Svrljiga✨👑✨...
🐈: Momak svetskog glasa, za njim šizi cela masa...
: prelepa si...
Cica: Steta sto je slika pacijenta kome se rade hemoroid...
: preslatka ljubim je ljiljanaaaaaaaa...
: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....