Odloženo gostovanje Karića na Pravnom fakultetu u Nišu

Objavljeno: 14 mar 2017

Bogoljub Karić, biznismen i lider Pokreta snaga Srbije, neće govoriti na tribini „Ekonomija, mladi, privreda“, koja je bila zakazana za 14. mart na Pravnom fakultetu u Nišu. Studentska organizacija „Prava studentska priča“, koja je pozvala Karića da gostuje na njihovom fakultetu, odlučila je da odloži tribinu „kako njegov dolazak ne bi bio stavljen u kontekst aktuelnih političkih dešavanja“.

Foto: Zvanična Fejsbuk stranica Bogoljuba Karića

Najavljena tribina u Nišu je izazvala ogromno negodovanje dela javnosti i žustre polemike na društvenim mrežama. Veliki broj Nišlija smatra da Karić ne sme studentima da govori o ekonomiji i privredi jer je donedavno bio na međunarodnoj poternici zbog afere prilikom prodaje „Mobtela“.

 – Ovo odlaganje termina nikako se ne sme shvatiti kao pobeda onih koju su u prethodnim danima pozivali na zabranu ili čak fizičko sprečavanje održavanja tribine. Među najžešćim kritičarima nismo pronašli mnogo studenata našeg fakulteta. Na društvenim mrežama i na forumima isticali su se oni koji nemaju nikakve veze sa Pravnim fakultetom, a uglavnom ni veze sa studiranjem uopšte – navode organizatori.

Iz „Prave studentske priče“ podsećaju da su gosti Pravnog fakulteta bili Saša Janković, Vuk Jeremić i Jovan Deretić, kao i da je organizovana tribina zagovornika ulaska Srbije u NATO pakt. Studenti kažu da nijedna od tih tribina nije zabranjena ili prekinuta.

(Izvor: Blic, piše: V.T.)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

natali: Strasno a ulaz u Nis iz pravca Panteleja,iskljucen...
miki: i baneta su privodili pa sta ni tad nisu bili izb...
mare: Pih nista znacajno receno...
Mikonos: Strašno sinko,strašno...
Dragoljub Drakce: Kako lako covek moze da okonca politicku i bilo ka...
mita: sto bre coveka kakve veze on ima da ga samaraju?...
bravo policijo: Tako mlad i tako napredan. Nece me iznenaditi na...
Niški mangup: Stara planina treba da se promoviše što više i ...
Maja: Sve najlepse o Staroj planini i hotelu...
Marko: Svaka cast super vam je hotel i super je usluga. S...