Obeležava se nedelja medijske i informacione pismenosti

Objavljeno: 26 okt 2017

Nedelja medijske i informacione pismenosti obeležava se na globalnom nivou od 25. oktobra do 1.novembra. Povodom toga u Nišu biće sproveden niz događaja u organizaciji Media i reform centra, u saradnji sa partnerima iz lokalne zajednice , a sve u cilju popularizacije medijskog i informacionog obrazovanja.

Foto: Facebook/Nedelja medijske i informacione pismenosti
Foto: Facebook/Nedelja medijske i informacione pismenosti

Prvo dešavanje organizovano je 25. oktobra u Deli prostoru. Reč je o izložbi fotografija. Zatim će se na Filozofskom fakultetu, 26. oktobra u 12 sati održati tribina na temu Perspektive medijske pismenosti.

Sutradan, 27. oktobra u Gimnaziji Svetozar Marković, sa početkom od 13:30 časova biće održana projekcija filma Važnost slobode medija.

Vikend će biti obeležen sadržajima u Obrenovićevoj ulici. U subotu, 28. oktobra u periodu od 12-14 časova biće organizovana diskusija na temu Informisanje građana o medijskoj pismenosti, dok je diskusija na temu Razumevanje medija zakazna za nedelju sa početkom od 17 časova.

U ponedeljak, 31. oktobra zakazana je zajednička akcija lokalnih medija u okviru koje lokalni mediji mogu uz heštegove #GlobalMILWeek i #MILCLICKS objaviti fotografiju, prilog ili post na društvenim mrežama.

Završni dan Nedelje medijske i informacione pismenosti biće u znaku Gradskog foruma na temu medijske pismenosti: Stvaranje kritičkog mišljenja i biće obeležen 1. novembra u Oficirskom domu od 11 časova.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

novoselac: Zasto bre inicijali neka se vidi sramota i ko uzim...
Rajko: Kakav gmaz, kakva miljana gde lumpuje zivi u neku ...
Draža: Bravo mito svetski čoveče...
Brt: Decko je iz Svrljiga, nije iz Nisa :-)...
Milena: Tacnije- Decko iz Svrljiga✨👑✨...
🐈: Momak svetskog glasa, za njim šizi cela masa...
: prelepa si...
Cica: Steta sto je slika pacijenta kome se rade hemoroid...
: preslatka ljubim je ljiljanaaaaaaaa...
: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....