Niški cvećari tužili “Tržnicu“

Objavljeno: 11 sep 2015

Proizvođači cveća tužili su Privrednom sudu JKP “Tržnica” iz Niša i zatražili odštetu od 2,15 miliona dinara jer im nije obezbedila mesta za postavljanje kućica za prodaju cveća, iako se na to obavezala ugovorom.

665323_tanja-petkovic-foto-branko-janackovic_ff

Udruženje „Cvet juga“, koje okuplja 17 proizvođača cveća, potpisalo je u avgustu 2014. godine trojni ugovor sa Tržnicom i Upravom za poljoprivredu kojim se obavezalo da napravi 19 kućica za prodaju cveća, a “Tržnica” da pripremi javnu površinu na Cvetnoj pijaci na kojoj će biti postavljene. Od Uprave za poljoprivredu, po dodatnom ugovoru, cvećari su dobili milion dinara za izradu tezgi, dok su, preostalih 1,88 miliona investirali sami. Kada su kućice napravljene, međutim, ispostavilo da nemaju gde da se postave.

– Od “Tržnice” smo dobili odgovor da je to nemoguće da se učini jer im grad nije dao dozvolu za planirane lokacije, budući da je planirano proširenje Ulice Đike Dinića unutar granice postojeće Cvetne pijace, a osim toga nisu pomerene ni robne tezge. Ne znamo šta sada da radimo sa kućicama koje smo pravili. Svako je iz džepa dao po 100.000 dinara za njih, a po ugovoru narednih sedam godina moramo da ih koristimo i ne smemo da ih otuđimo. Ali kako da ih koristimo, kada nemamo gde da ih postavimo – kaže Tanja Petković predsednica udruženja “Cvet juga”.

Osim 1,88 miliona dinara koje su sami morali da ulože u pravljenje tezgi, članovi udruženja su za skladištenju kućica do sada platili još 266.000 dinara, pa ukupan iznos od 2,15 miliona dinara sada tužbom traže od “Tržnice”.

Direktor “Tržnice” Radovan Milojević kaže da ovo preduzeće nije adresa za tužbu i da se nada da će se sve ipak rešiti dogovorom.

– Hteli smo da ulepšamo taj prostor i da prvi red tezgi do ulice budu tezge sa cvećem. Hteli smo da damo taj prostor cvećarima, ali smo dobili obaveštenje iz grada da na to nemamo prava po zakonu jer smo mi samo podstanari. Grad je taj koji raspolaže prostorom i opština Crveni krst. Ugovorom je predviđeno da ako dođe do promena u određivanju javnih površina da smo obavezni da Udruženju ponudimo drugi prostor na istoj lokaciji, što smo i učinili, unutar susedne Tvrđavske pijace koja je na istoj katastarskoj parceli, ali su oni odbili. Uprava za planiranje i Zavod za urbanizam su spremili dve nove lokacije sa kojima će uskoro izaći u javnost – tvrdi Milojević.

(Izvor: Blic)

Bažalost nema povezanih vesti.

Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...