Niški autobusi dobijaju nov GPS sistem

Objavljeno: 19 avg 2016

Direkciji za javni gradski prevoz u Nišu u poslednjih nekoliko dana stiglo je oko 50 zahteva građana za izmenu reda vožnje i broja polazaka na prigradskim linijama, nakon javnog poziva ovog preduzeća da im Nišlije dostave svoje primedbe i predloge za zimski red vožnje.

jgp nis

U skladu sa svojim zakonskim i tehničkim mogućnostima svim zahtevima Direkcija će izaći u susret, a usklađivanje reda vožnje i broja linija sa potrebama građana biće još bolje sa novim GPS sistemom koji će niški autobusi dobiti do kraja godine, kaže direktor Direkcije za javni gradski prevoz, Saša Petronijević.

Kako kažu u Direkciji za javni gradski prevoz, već su ispunili neke zahteve Nišlija. Novi polasci su uvedeni na liniji Duvanište, Somborska i ka Jura i Džonson elektrik fabrikama, kaže direktor ovog javnog komunalnog preduzeća Saša Petronijević. Kako bi u narednom periodu usklađivanje reda vožnje i broja linija bilo još bolje sa potrebama građana Direkcija za javni gradski najavljuje uvođenje novog GPS sistema.

Inače, modernizacija javnog gradskog prevoza počela je još krajem prošle godine, od kada kondukteri u gradskom prevozu prodaju karte novim elektronskim uređajima. Karte se štampaju na licu mesta u vidu fiskalnog računa, što je doprinelo da u ovoj godini Direkcija beleži trend porasta prodaje svih karata od oko 10 odsto.

Po rečima Petronijevića u prvih šest meseci ove godine Direkcija je poslovala pozitivno odnosno smanjili smo subvencije. Do 30. juna imamo suficit od 22,5 miliona što ćemo plasirati u dalji razvoj javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...