Niški aerodrom razvojna šansa jugoistočne Srbije

Objavljeno: 20 maja 2015

Niški aerodrom je razvojna šansa za Niš, ali i za opštinu Svrljig, Knjaževac, Gadžin Han, Belu Palanku, Babušnicu i ostalu teritoriju jugoistočne Srbije, rekao je Miletić za skupštinskom govornicom na sednici Narodne Skupštine.

 

Na sednici koja je održana 19. maja usvajao se “Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju“, pa je tim povodom narodni poslanik Milija Miletić zatražio da se podrži Zakon koji će omogućiti da aerodrom u Nišu „Konstantin Veliki“, ali i ostali aerodromi biti u funkciji.

Na taj način imamo velike šanse da poboljšamo i poljoprivrednu proizvodnju i turizam, jer svi znamo da je od aerodrom u Nišu do Babinog Zuba 60 kilometara. Zbog toga moramo još više da ulažemo u niški aerodrom, jer na taj način pomažemo i razvoj poljoprivrede, razvoj turizma i celokupni razvoj jugoistočne Srbije. To važi i za ostale aerodrome, rekao je Miletić.

Miletić je iskoristio priliku i javno se zahvalio Vladi Republike Srbije i Ministarstvu saobraćaja, a naročiti ministarki i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović za nesebičnu podršku u rešavanju svih zatečenih problema na aerodromu u Nišu.

Zahvaljujući Strategiji razvoja vazdušnog saobraćaja ovog ministarstva, aerodrom u Nišu se trenutno oprema sa najsavremenijom opremom za sletanje aviona i do kraja sledeće godine će ova oprema biti u punoj funkciji. Vrednost ove investicije višemilionska, rekao je Miletić.

On je sa govornice uputio punu podršku naporima rukovodstva aerodroma Niš i svim zaposlenim u ovom preduzeću, kao i na aerodromu „Nikola Tesla“ koji je u više navrata u poslednjih godinu dana donirao preko potrebnu opremu sa specijalnim vozilima za održavanje piste i aviona.

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...