Niški aerodrom na prvom mestu u Evropi po rastu broja putnika

Objavljeno: 15 avg 2017

Prema najnovijem izveštaju, koji svakog meseca objavljuje ACI Europe, aerodrom u Nišu je u junu mesecu zabeležio najveći rast po broju putnika od svih aerodroma u Evropi, objavljeno je na zvaničnom sajtu Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu.

Rast od 374,1 odsto, je najveći rast i rezultat koji je ostvario jedan aerodrom u junu mesecu, a u pitanju je niški Aerodrom “Konstantin Veliki”. U Grupi četiri u kojoj se nalaze aerodromi ispod pet miliona putnika godišnje, Aerodrom Niš je iza sebe ostavio aerodrome poput holandskog Ajndhovena, italijnaskog Fođija, rumunskog Banese, gruzijskog Batumija, navodi se u pomenutom izveštaju.

Zapažene rezultate u junu mesecu ostvarili su u svojim grupama i drugi evropski aerodromi. U Grupi jedan, aerodromi preko 25 miliona putnika godišnje,najbolji rezultat zabeližio je ruski aerodrom Šermetjevo sa rastom od 19 odsto. U Grupi dva, aerodromi između 10 i 25 miliona putnika godišnje, najbolji rezultat ostvario je turski aerodrom Antalija sa rastom od 76,2 odsto. U Grupi tri, aerodromi između 5 i 10 miliona putnika godišnje, najbolji rezultat zabeližio je italijanski aerodrom Napulj sa rastom od 29,9 odsto.

“Inače, izuzetno jak rezultat je naš aerodrom zabeležio i kada je reč o prvoj polovini godine, odnosno o drugom kvartalu 2017.godina u svojoj grupi odmah iza rumunskog aerodroma Banesa i slovenačkog Maribora”, navodi se u tekstu objavljenom na sajtu niškog Aerodroma. “Podsećamo da smo zabeležili rekordni broj putnika prošlog meseca kada je sa našeg aerodroma letelo 32.262 putnika odnosno od početka godine 182.460 putnika”.

(Piše: V.P. / Belami)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...