NEREALNO: Ona prima platu 554.426 dinara!!!

Objavljeno: 06 juna 2015

Jorgovanki Tabaković isplaćena je u aprilu plata od 554.426 dinara, što je za 9.618 dinara više nego u martu ove godine.

jt

Guvernerka je tako u 2015. ušla sa većim mesečnim dohotkom nego što je imala kad je postala guverner.

Dok su prosvetarima i penzionerima primanja smanjivana i po 5.000 dinara, guvernerki je u godinama štednje zarada rasla. Sa 535.323 dinara, koliko je u januaru prošle godine prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije, plata prve dame centralne banke došla je na skoro 580.000 dinara u januaru 2015, što je NBS i zvanično obelodanila.

I taman kad je “Blic” nedavno pohvalio guvernerku da je smanjila svoju zaradu iz februara za 35.000 dinara, njena plata ponovo je dobila na težini. Prema podacima centralne banke, guvernerkina plata sada je za 3.379 dinara veća nego po dolasku na čelo NBS.

Prva dama centralne banke svojevremeno je, inače, bila jedna od glasnijih kada se govorilo o štednji i visokim zaradama u javnom sektoru. Po dolasku u NBS čak je i sebi smanjila zaradu za oko 100.000 dinara u odnosu na platu svog prethodnika Dejana Šoškića. Tada je i javno poručila da su primanja guvernera bila „sramno visoka“.

Nije, međutim, u aprilu ove godine povišica legla samo na račun guvernera. Naime, prosečna zarada iz aprila u NBS iznosila je 86.020 dinara, što je skoro 3.000 dinara više u odnosu na dva meseca ranije.

(Izvor: Blic, foto: google.com)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Rajko: Kakav gmaz, kakva miljana gde lumpuje zivi u neku ...
Draža: Bravo mito svetski čoveče...
Brt: Decko je iz Svrljiga, nije iz Nisa :-)...
Milena: Tacnije- Decko iz Svrljiga✨👑✨...
🐈: Momak svetskog glasa, za njim šizi cela masa...
: prelepa si...
Cica: Steta sto je slika pacijenta kome se rade hemoroid...
: preslatka ljubim je ljiljanaaaaaaaa...
: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...