Nenad nestao u vejavici – strahuje se da je mrtav

Objavljeno: 09 jan 2017

Potraga za Nenadom R. (32) iz Gornjeg Komrena koji je u petak ujutro nestao u vejavici u ataru sela Hum gde je sa bratom i još dvojicom prijatelja otišao po badnjak, nastavljena je i juče. Kako je saopštila niška Policijska uprava, potraga je intenzivirana, tako da za Nenadom traga 33 pripadnika niškog odreda Žanadarmeriije, šest policajaca i isto toliko pripadnika Sektora za vanredne situacije. Mladića traži i rodbina uključujući i njegovog brata Milibora (35), koji je preživeo ledeni pakao. Njihovi rođaci strahuju da se Nenadu desilo najgore s obzirom na to da je već dva dana napolju na petnaest stepeni ispod nule, te da je u planini ostao bez hrane i vode.

Ilustracija, foto: Niške novine

Milibor i Nenad su sa svojim prijateljima Bojanom I. (48) i Sašom. I. (37) u noći između četvrtka i petka traktorom otišli u planinu po badnjak kada ih je nevreme iznenadilo. Kako se nisu vratili do jutra, rodbina je o njihovom nestanku obavestila policiju. Spasioci su u petak popodne uspeli da Milibora, Bojana i Sašu pronađu u jednoj vikendici gde su se sklonili, dok je Nenad pokušao da se sam vrati kući što se pokazalo kao koban potez.

-Oni su godinama išli u Hum po badnjake, išla su i deca iz našeg sela, nikada se nikome ništa nije desilo. Kad su te noći krenuli u planinu, sneg je promicao, ništa nije nagoveštavalo stravičnu vejavicu.Vetar je iznenada ojačao, i napravio smetove od preko dva metra, pa im se traktor zaglavio. Morali su da ga ostave a Milibor nam je pričao da su puzali preko smetova, dok nisu pronašli sklonište što im je spasilo život – priča sestra od strica ovih mladića koja nije želela da joj se pominje ime.

Tragedija za tragedijomKako tvrdi rodbina, Milibor i Nenad su imali težak život.

-Otac im je poginuo kad su bili tinejdžeri. Radio je u elektrodistribuciji kada je pao sa bandere. Majka im je preminula od karcinoma, imali su samo jedan drugog, a eto zadesila ih je nova tragedija – kaže njihova sestra.

Ona kaže da ne zna zbog čega se Nenad odvojio i pošao sam nazad.

-To mesto gde im je stao traktor je veoma opasno. Tu ima puno bunara koje meštani koriste za navodnjavanje bašti, nijedan od njih nema poklopce. Strahujemo da nije upao u neki od njih. U velikoj smo brizi, i moj otac je jutros ponovo krenuo sa Miliborom da traže Nenada. Neprestano se nadamo da ćemo čuti da su ga pronašli živog, ali nema mu još ni traga ni glasa – rekla je ova žena.

Piše: D. K.
Izvor: Belami

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...