Nenad nestao u vejavici – strahuje se da je mrtav

Objavljeno: 09 jan 2017

Potraga za Nenadom R. (32) iz Gornjeg Komrena koji je u petak ujutro nestao u vejavici u ataru sela Hum gde je sa bratom i još dvojicom prijatelja otišao po badnjak, nastavljena je i juče. Kako je saopštila niška Policijska uprava, potraga je intenzivirana, tako da za Nenadom traga 33 pripadnika niškog odreda Žanadarmeriije, šest policajaca i isto toliko pripadnika Sektora za vanredne situacije. Mladića traži i rodbina uključujući i njegovog brata Milibora (35), koji je preživeo ledeni pakao. Njihovi rođaci strahuju da se Nenadu desilo najgore s obzirom na to da je već dva dana napolju na petnaest stepeni ispod nule, te da je u planini ostao bez hrane i vode.

Ilustracija, foto: Niške novine

Milibor i Nenad su sa svojim prijateljima Bojanom I. (48) i Sašom. I. (37) u noći između četvrtka i petka traktorom otišli u planinu po badnjak kada ih je nevreme iznenadilo. Kako se nisu vratili do jutra, rodbina je o njihovom nestanku obavestila policiju. Spasioci su u petak popodne uspeli da Milibora, Bojana i Sašu pronađu u jednoj vikendici gde su se sklonili, dok je Nenad pokušao da se sam vrati kući što se pokazalo kao koban potez.

-Oni su godinama išli u Hum po badnjake, išla su i deca iz našeg sela, nikada se nikome ništa nije desilo. Kad su te noći krenuli u planinu, sneg je promicao, ništa nije nagoveštavalo stravičnu vejavicu.Vetar je iznenada ojačao, i napravio smetove od preko dva metra, pa im se traktor zaglavio. Morali su da ga ostave a Milibor nam je pričao da su puzali preko smetova, dok nisu pronašli sklonište što im je spasilo život – priča sestra od strica ovih mladića koja nije želela da joj se pominje ime.

Tragedija za tragedijomKako tvrdi rodbina, Milibor i Nenad su imali težak život.

-Otac im je poginuo kad su bili tinejdžeri. Radio je u elektrodistribuciji kada je pao sa bandere. Majka im je preminula od karcinoma, imali su samo jedan drugog, a eto zadesila ih je nova tragedija – kaže njihova sestra.

Ona kaže da ne zna zbog čega se Nenad odvojio i pošao sam nazad.

-To mesto gde im je stao traktor je veoma opasno. Tu ima puno bunara koje meštani koriste za navodnjavanje bašti, nijedan od njih nema poklopce. Strahujemo da nije upao u neki od njih. U velikoj smo brizi, i moj otac je jutros ponovo krenuo sa Miliborom da traže Nenada. Neprestano se nadamo da ćemo čuti da su ga pronašli živog, ali nema mu još ni traga ni glasa – rekla je ova žena.

Piše: D. K.
Izvor: Belami

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...