Nema više antivaksera! OD DANAS MORATE DA VAKCINIŠETE SVOJU DECU!

Objavljeno: 10 nov 2017

Ustavni sud Srbije odbacio je inicijativu koja je pokrenuta kako bi se proverila ustavnost obavezne vakcinacije smatrajući da inicjatori nisu potkrepili svoje tvrdnje, niti su one ustavno pravno utemeljene.

Foto: sayanythingblog.com

Pokretači inicijative tražili su da se utvrdi neustavnost pojedinih zakonskih odredbi, kojima se nalaže obavezna vakcinacija za decu i odrasle, tvrdeći da se tom odlukom narušava njihovo lično pravno na izbor, kao i da nisu u saglasnosti sa međunarodnim ugovorima.

U odluci, koja je objavljena sa sajtu Ustavnog suda, iziričito je naglašeno da je Ustavni sud odbacio pomenute inicijative za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i saglasnosti sa potvrđenim međunarodnim ugovorima pojedinih odredbi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Ustavni sud odbacio je inicijative našavši da iznetim razlozima u inicijativama nije potkrepljena tvrdnja da ima osnova za pokretanje postupka, navodi se u odluci.

U detaljno obrazloženoj odluci Ustavni sud je, pored ostalog, naveo da prema stavovima Evropskog suda za ljudska prava postoji polje slobodne procene države o preduzimanju mera zdravstvene zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, te da se i prava zagarantovana Evropskom konvencijom u čiji okvir spada i pravo na fizički integritet, mogu ograničiti zakonom radi zaštite zdravlja celokupnog stanovništva i sprečavanja širenja zaraznih bolesti.

 

 

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...