-

Naprednjaci u strahu da će izgubiti Medijanu

Objavljeno: 15.05.2016 · Ukupan broj komentara: 0

Na ponovljenim izborima u najvećoj niškoj opštini Medijana SNS je dobila 10 mandata, a ostale stranke 17 od 27 odbornika. Opozicija vodi pregovore i postoji realna šansa da SNS izgubi Medijanu.

GRAD NIS - SKUPSTINA

Aktuelni koalicioni partner naprednjaka SPS dobio je samo tri odbornika, a izvor iz niškog SNS-a potvrdio je da su nezadovoljni rezultatom i da strahuju da će ostati bez najveće niške gradske opštine i druge po veličini opštine u Srbiji posle Novog Beograda.

– Realno nikome se ne sviđa ovakav rezultat i borimo se da zadržimo Medijanu. Građani Niša su verovatno revoltirani ponašanjem pojedinih naših stranačkih kolega koji su se u protekle dve godine ponašali bahato. Uz to strahujemo i od sednice Predsedništva koja će se održati krajem meseca – kaže izvor iz niškog SNS.

Da su pregovori počeli u opoziciji, potvrdio nam je i Miodrag Stanković, predsednik gradskog odbora Demokratske stranke, koja je sastavni deo koalicije „Niš, moj grad“ koju čine (DS, SDS, NPS, LDP).

– Nakon ponovljenih izbora opozicija se našla u boljoj poziciji. Razgovaramo sa svima osim sa SNS i vrlo je verovatno da će pregovori uspeti i naprednjaci izgubiti Medijanu. Čak i kada bi sa SPS formirali kolaciju imali bi 13 mandata a mi 14. Otvoreni za saradnju sa svim strankama, osim sa SNS koja je za četiri godine uništila grad – kaže Stanković.

U pokretu Dosta je bilo – Saša Radulović kažu da ne postoji mogućnost da vode pregovore sa naprednjacima, kao i drugim listama koju čine njeni članovi.

– Sa ostalim političkim partijama i grupacijama razgovori se mogu voditi isključivo oko principa a ne oko funkcija. Pojedine ličnosti iz opozicionih grupacija su problematične za naš pokret te ćemo insistirati da takve kompromitovane osobe ne budu deo budućih pregovora niti učesnici buduće vlasti. Povukli smo crvenu liniju politike i od nje nikada nećemo odustati. S obzirom na to da osećamo odgovornost prema glasačima koji su nam u velikom broju dali podršku, namera nam je da transparentno saopštavamo kako sa kojom političkom opcijom budemo razgovarali i šta smo predlagali i šta su nam svi oni odgovarali u tim pregovorima – kažu u pokretu Dosta je bilo.

Perišić bez odgovora

Zoran Perišić

Foto: K. Kamenov / RAS Srbija / Zoran Perišić

Šef izbornog štaba Srpske napredne stranke (gradonačelnik Niša) Zoran Perišić nije do sada odgovorio na naše pitanje o potencijalnom gubitku Medijane. Perišićev portparol u nekoliko navrata obećavao je odgovor na postavljeno pitanje, međutim to se nije dogodilo.

(Izvor: Blic, I. Anđelković)

Vaš komentar »

Komentari
 • miromir:

  Ovo je prava slika pravog rezultata u Srbiji. Toliko od mene....

 • Властимир Милошевић:

  Слушам,Цеље Словенија,ОДЛИЋНИ СТЕ ,САМО НАП...

 • Vlastimir:

  Слушам тренутно,Цеље,добар програм,свиђа ми...

 • MAMA CECA:

  Ovo pismo je nesto najlepse sto sam u svom zivotu procitala...cuvacemo svi secan...

 • bojan:

  Strogi centar nisa je bio prelep,tad je bolje izgledao nego danas....