Na lokalnim izborima u Nišu moguća iznenađenja

Objavljeno: 24 jan 2016

Veliku popularnost pogotovu kod stanovništva u nišavskom regionu, poslednjih nekoliko meseci, uživa Ujedinjena seljačka stranka čije je sedište centrale u Svrljigu.

12507636_1741414566087620_5847336756664268350_n

Ova politička stranka je parlamentarna, jer ima svog narodnog poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srbije – predsednika stranke Miliju Miletića.

Po rečima predstavnika stranke, USS ima veoma jake odbore u niškim gradskim opštinama, ali i po mesnim zajednicama na teritoriji celog nišavskog regiona i ozbiljan je kandidat za stranku koja će imati svoje predstavnike u skupštinskim klupama.

Ujedinjena seljačka stranka u Svrljigu, odakle je i potekla ideja za istom, ima apsolutnu većinu – 14 od ukupno 27 odborničkih mesta i godinama unazad uživa veliko poverenje građana.

Vredno je istaći da je za vreme Ujedinjene seljačke stranke u Svrljigu izgrađeno i urađeno mnogo, pogotovo u selima koja za ovo malo mesto znače poput žile kucavice.

Naime, asfaltirane su skoro sve seoske, mahalske, ali i gradske ulice, popravljeni su trotoari i izgrađeni novi, izvršena je rekonstrukcija skoro svih škola i isturenih odeljenja, u planu je proširenje vrtića jer su se za to stekli uslovi, izgrađen je velelepni objekat kupališni kompleks sa dva bazena po svim evropskim standardima, započeta ja gradnja višenamenske sportske hale koja je sada pokrivena, ljudima na selu daju se mnoge mogućnosti da napreduju u svojim poslovanjima a velika pažnja usmerena je na mlade ljude, na porast broja stanovnika, odnosno na brigu o natalitetu i ostanku ljudi na svojim imanjima.

milija-mileticŠto se tiče predsednika stranke Milije Miletića, on je postao prepoznatljiv široj javnosti po mnogim dobrim stvarima koje čini za selo, seljake, radnike i narod na jugu Srbije.

Milija Miletić rođen 1968. godine u Plužini, selo nadomak Svrljiga. Iza sebe ima dugogodišnji staž terenskog veterinara – radnika. Većim delom svoj život posvetio je poljoprivrednim poslovima. Politikom se aktivno bavi od 2002. godine. Dugi niz godina bio je sindikalni aktivista.
Za predsednika stranke izabran je na Skupštini koja je održana 23. decembra 2006. godine. U periodu od 2005. godine do kraja 2009. godine Miletić je vršio funkciju zamenika a potom i predsednika opštine Svrljig. Potom, od 2009. do 2012.godine obavljao funkciju predsednika opštine Svrljig a na izborima 6. maja USS je osvojila 50 odsto glasova i danas ima apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu.
Milija Miletić uspešno je do sredine 2014. godine obavlja funkciju predsednika opštine. Danas obavlja funkciju narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije na listi Srpske napredne stranke ispred Ujedinjene seljačke stranke.

Oženjen je otac dvoje dece.

Povezane vesti
Pročitajte i ovo
Jedan komentar

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...