Milion dinara po sednici Skupštine za uživo TV prenos

Objavljeno: 07 juna 2016

Iz budžeta Niša za televizijski prenos skupštinskih sednica biće izdvojeno skoro milion dinara po sednici!

Foto: nadinedereza.com
Foto: nadinedereza.com

Prema procenama nadležnih službi, do kraja godine biće održano pet sednica, što znači da će za tu namenu NTV dobiti skoro pet miliona dinara.

Gradonačelnik Zoran Perišić potvrdio je da je cena prenosa po sednici nešto manje od milion dinara i da će Niškoj televiziji biti isplaćeno oko 4,7 miliona dinara.

Proteklih godina Niška televizija nije naplaćivala prenose jer je bila gradska televizija koja je prenose uvrstila u obavezni deo programa. Prošle godine je privatizovana.

Direktne prenose manifestacija ova televizija je pre privatizacije naplaćivala maksimalno 120.000 dinara, što je daleko manje od cene koja je promenjena u roku od samo nekoliko meseci.

Predsednik gradskog odbora SDS u Nišu Dragoslav Ćirković, koji će se naći i u sledećem sazivu niške skupštine, u razgovoru za „Blic“ kaže da je šokiran cenom od skoro milion dinara po sednici i da je ona mogla da bude mnogo niža.

– Građani Niša nisu zaslužili da ostanu bez direktnih prenosa, s druge strane takođe nisu zaslužili da plaćaju paprenu cenu prenosa. Ponekad mi se čini da vlast namerno sve ovo radi da bi rekli: eto, to je skupo i nećemo imati prenos – da bi ponovo zavladao medijski mrak – ocenjuje Ćirković.

Miodrag Stanković, predsednik gradskog odbora DS, koji će se naći u novom skupštinskom sazivu, kaže da je cena zaista šokantna.

Iz Niške televizije nismo dobili odgovor zašto prenos košta skoro milion dinara.

Prema rečima vlasnika drugih kuća, cena od milion dinara po prenosu jeste paprena i mogla bi da bude i upola manja. Druge kuće generalno nisu zainteresovane za prenose.

Nekadašnji direktora NTV Boban Rajković smatra da je milion dinara previše.

– Nismo naplaćivali prenos dok smo bili javno preduzeće, ali kada bismo pratili Filmske susrete i slične manifestacije to je naplaćivano 100.000 do 120.000 dinara. Skupštinski prenos je znatno lakši i mi smo to radili sa tri kamere. Kada bismo preračunali, to bi koštalo manje od 100.000 dinara – rekao je Rajković za „Blic“.

Konstituisanje bez kvoruma

Na konstitutivnoj sednici Grada Niša u ponedeljak su se pojavili samo odbornici DS, SDS, NPS, DSS-Dveri, Dosta je bilo, SRS i odbornik iz grupe građana Momira Stojanovića. Naprednjaci i socijalisti koji čine većinu nisu došli, tako da nije bilo kvoruma pa je sednica odložena. Juče je to “Blicu” potvrdio i sam gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji je pretpostavio da sednice neće biti.

(Izvor: I.A. Blic)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...