Ledeni talas ne posustaje: Evo šta nas čeka večeras

Objavljeno: 11 jan 2017

Suvo vreme, bez padavina, neće još dugo potrajti u Srbiji – već od popodneva najavljuju se provejavanje snega koji će dodatno naneti i do 10 centimetara.

Prema najavama RHMZ-a, sneg početi da pada već u popodnevnim satima, ali i tokom noći i sutra ujutru, što će u većini krajeva Srbije nabaciti pet do 10 centimetara snega na veći postojeći prekrivač.

U Beogradu je već počeo da pada sneg, a poveći minus neće popusti ni sutra – temepratura ujutru će se kretati od 12 do 10 stepeni ispod nule, a najviša dnevna temperatura biće svega -5 stepeni.
Juče je snežni pokrivač gotovo neočekivano dostigao 15 centimetara, iako je najavljeno da će se formirati svega centimetar snežnog pokrivača.

Kada je reč o stanju na rekama, na Tisi, u Banatu, na tokovima Dunava, Velikei Južne Morave, kao i na Jablanici i Toplici predočeno je da će se formirati još deblji sloj leda, ali i da će zauzeti veću površinu. Na gornjim tokovima Dunava, Save, Južne i Zapadne Morave, kao i na Mlavi, Peku i Timoku led je okovao već 20 do 70 dosto površine rečnog korita.

CRVENI METEO ALARM I DALJE NA SNAZI

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je u proteklih pet ledenih dana iz snežnih smetova evakuisano 132 ljudi i 72 vozila, a da se broj evakuacija smanjuje.

On je naveo da je Sektor za vanredne situacije pojačao snage na jugu Srbije i da na terenu ima dovoljno ljudi, a da je danas izvršena distribucija nafte u ugroženim opštinama na osnovu zahteva koje su poslale Vladi Srbije.

U Sjenici, u kojoj vladaju ekstremno niske temperature, u snežnoj blokadi i dalje je 50 sela sa 2.000 žitelja, a danas pada slab sneg.

Načelnik odeljenja Sektora za vanredne situacije Zoran Milovanović kaže da se nastavlja čišćenje puteva i da je od oko 750 kilometara lokalnih puteva očišćeno 50 odsto.

Radio-televizija Srbije javila je da je Štab za vanredne situacije opštine Sjenica doneo odluku da se đacima produži raspust do 16. januara.

Glavni putni pravci i auto-putevi u Srbiji očišćeni su od snega, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Pančeva, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Užica, Ivanjice, Kosova i Beograda.

Obustavljena je plovidba na Dunavu, Savi i Tisi.

(Izvor: Blic, Tanjug)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

beba: Bravo...
peka: manite se...
: Tako jeee...
Edoo: Jedan ovakav lijep dogadjaj ostane bez komentara, ...
Robert: Pozdrav iz skoplja najbolja muzika na radiju vas ...
Barni: Tacno. I ovi sto zele da unakaze tvrdjavu su gola ...
Stanko: Pravi zaljubljenik u istoriska znamenja nikad nebi...
Mica ispektor: Preispitatjte vi to bolje jer svaka nova godina gr...
melanholic: nemoze da se ugleda dok drzava ne reklamira malo s...
baki: jeste ja sam bio, trenutno najbolji prilazni put d...