LAF najavio kontrolu medija koje finansira grad Niš

Objavljeno: 17 avg 2015

Lokalni antikorupcijski forum Niš (LAF) i Biro za društvena istraživanja iz Beograda (BIRODI) predstavili su juče model monitoringa rada niških medija, koji su dobili budžetska sredstva na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata.

laf

– Sredstva koja su mediji dobili moraju da se koriste za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja. Mi smo napravili instrument i metodologiju za monitoring izveštavanja i rada medija. Ovakav način monitoringa je mehanizam za merenje integriteta novinara i medija u Srbiji, ali i kao sredstvo njihove zaštite od neosnovanog pritiska ili kažnjavanja. Novinari moraju da rade posao novinara. Svedoci smo da u Srbiji novinarski posao rade i razne starlete, manekenke i portparoli – rekao je Zoran Gavrilović, direktor programa Društvo protiv korupcije BIRODI-ja juče na tribini „Monitoring rada medija”.

Članica LAF-a Zorica Miladinović istakla je da očekuje da će novinari medija koji su dobili sredstva od Niša dobrovoljno učestvovati u monitoringu.

– Nemamo mehanizam da naredimo novinarima da nam dostavljaju priloge ili tekstove. Očekujemo da će većina njih prihvatiti da učestvuje. Neophodno je da utvrdimo na koji način su mediji izveštavali. Iz Uprave za kulturu su nam rekli da su „projekti autorsko delo“ i da je to razlog što ne mogu da nam ih daju. Očekujemo da ćemo ih dobiti preko poverenika za dostupost informacija od javnog značaja – napomenula je ona.

(Izvor: Blic, V.T.)

Slučajne vesti
Jedan komentar

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Rajko: Kakav gmaz, kakva miljana gde lumpuje zivi u neku ...
Draža: Bravo mito svetski čoveče...
Brt: Decko je iz Svrljiga, nije iz Nisa :-)...
Milena: Tacnije- Decko iz Svrljiga✨👑✨...
🐈: Momak svetskog glasa, za njim šizi cela masa...
: prelepa si...
Cica: Steta sto je slika pacijenta kome se rade hemoroid...
: preslatka ljubim je ljiljanaaaaaaaa...
: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...