Jedna osoba uhapšena, 227 kontrolisano

Objavljeno: 11 okt 2015

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, u toku vikenda, sproveli akciju na suzbijanju svih vidova kriminaliteta na području Policijske uprave i tom prilikom uhapsili jednu osobu, kontrolisali 227 lica, 27 putničkih motornih vozila i 53 ugostiteljska objekta.

policija-nis

Policija je, uhapsila D. Đ. (1985) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom legitimisanja i kontrole D. Đ. je pokušao da pobegne i tom prilikom odbacio dva paketa sa oko 8 grama sintetičke droge. Osumnjičenom D. Đ. je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, a nakon saslušanja, od strane Višeg suda u Nišu njemu je određen i pritvor u trajanju do 30 dana.

Pretresom putničkih motornih vozila, u Nišu, policija je pronašla dva paketa sa izvesnom količinom marihuane, špric sa iglom u kome se nalazila supstanca za koju se sumnja da je heroin i podneće dve krivične prijave, u redovnom postupku, protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge i neovlašćeno držanje opojne droge. Takođe, policija je prilikom pretresa stana tridesetdvogodišnje osobe, u Nišu, pronašla plastičnu kesu u kojoj se nalazilo oko 1,1 gram heroina, zbog čega će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku, za krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.

Operativnim radom, u stanu dvadesetpetogodišnjeg mladića, u okolini Aleksinca, policija je pronašla oko osam kilograma sirove marihuane i 200 semenki za koje se sumnja da predstavljaju biljnu kulturu „kanabis sativa“. Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.

U toku akcije, policija je alkotestirala 2606 vozača i zbog vožnje pod dejstvom alkohola na trežnjenju zadržala sedam vozača, od kojih je jedan imao 3,12 promila akohola u krvi.

U cilju povećanja bezbednosti građana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu nastaviće sa sprovođenjem akcija na području Policijske uprave.

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...