Jedna osoba uhapšena, 227 kontrolisano

Objavljeno: 11 okt 2015

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, u toku vikenda, sproveli akciju na suzbijanju svih vidova kriminaliteta na području Policijske uprave i tom prilikom uhapsili jednu osobu, kontrolisali 227 lica, 27 putničkih motornih vozila i 53 ugostiteljska objekta.

policija-nis

Policija je, uhapsila D. Đ. (1985) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom legitimisanja i kontrole D. Đ. je pokušao da pobegne i tom prilikom odbacio dva paketa sa oko 8 grama sintetičke droge. Osumnjičenom D. Đ. je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, a nakon saslušanja, od strane Višeg suda u Nišu njemu je određen i pritvor u trajanju do 30 dana.

Pretresom putničkih motornih vozila, u Nišu, policija je pronašla dva paketa sa izvesnom količinom marihuane, špric sa iglom u kome se nalazila supstanca za koju se sumnja da je heroin i podneće dve krivične prijave, u redovnom postupku, protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge i neovlašćeno držanje opojne droge. Takođe, policija je prilikom pretresa stana tridesetdvogodišnje osobe, u Nišu, pronašla plastičnu kesu u kojoj se nalazilo oko 1,1 gram heroina, zbog čega će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku, za krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.

Operativnim radom, u stanu dvadesetpetogodišnjeg mladića, u okolini Aleksinca, policija je pronašla oko osam kilograma sirove marihuane i 200 semenki za koje se sumnja da predstavljaju biljnu kulturu „kanabis sativa“. Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.

U toku akcije, policija je alkotestirala 2606 vozača i zbog vožnje pod dejstvom alkohola na trežnjenju zadržala sedam vozača, od kojih je jedan imao 3,12 promila akohola u krvi.

U cilju povećanja bezbednosti građana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu nastaviće sa sprovođenjem akcija na području Policijske uprave.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...
mira: Poljoprivrednicima je potrebno mnogo da se pomogne...