Jači digitalni signal RTV Belle amie

Objavljeno: 04 juna 2015
Sa Avalskog tornja danas je puštena u rad Proširena mreža digitalnih predajnika, gap filera i veza, zahvaljujući kojoj više od 75 odsto stanovništva Srbije ima mogućnost da prima digitalni TV signal.
bm

Veliki događaj u istoriji digitalne televizije u Srbiji i Emisione tehnike ozvaničili su Rasim Ljajić, ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, ambasador Majkl Devenport, šef Delegacije EU u Srbiji, Dejan Šmigić, v. d. direktora JP Emisiona tehnika i veze, i zamenik direktora Predrag Petronijević, puštanjem u rad sa Avale (14.30 časova) digitalnog predajnika DVB-T2 najveće snage u novoizgrađenom sistemu (5 KW, na 28. kanalu).

ŠMIGIC I DEVENPORTProširenu inicijalnu mrežu zemaljskih predajnika čini, u ovom trenutku, 35 emisionih stanica širom Srbije, sa najmodernijim uređajima: predajnicima, gap filerima, antenskim sistemima, radiorelejnim vezama dobijenim iz pretpristupnih fondova EU i kontribucije Vlade Republike Srbije.

Proširena inicijalna mreža je, prema mišljenju stručnjaka iz JP ETV i šire stručne javnosti, najracionalniji korak ka konačnom prelasku sa analognog na digitalno emitovanje TV signala u Srbiji putem zemaljskih predajnika. Njenim puštanjem u rad postaje izvesno da će Republika Srbije ispuniti svoju međunarodno preuzetu obavezu i do 17. juna 2015. preći na digitalno emitovanje televizije.

RTV Belle amie je jedina regionalna TV stanica u Srbiji koja emituje program i preko digitalne mreže. Ubuduće, naš digitalni signal iz Niša možete pratiti i na 33. kanalu, a program nastavljamo da emitujemo i na 21. kanalu koji emituje digitalni signal već nekoliko meseci.

(Izvor: Belami)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...