Izvršitelji će uzimati i štednju!

Objavljeno: 05 sep 2015

Izvršitelji će moći da skidaju novac sa štednje ili bilo kojeg bankovnog konta. Od Narodne banke će dobijati spisak svih računa koje dužnik ima.

Hapšenje Novac Mito Korupcija

Izvršitelji u Srbiji, koji građanima zbog neplaćenih dugova uveliko blokiraju plate i penzije uskoro će svoje „šape“ moći da stave i na štedne i sve ostale račune dužnika u bankama.

Ovo im je do sada bilo prilično otežano jer nijedna banka zbog čuvanja poslovne tajne nije smela da oda informaciju o računima svojih klijenata. Međutim, kada od oktobra zaživi takozvani jedinstveni registar računa fizičkih lica pri Narodnoj banci Srbije, izvršitelji će kao nadležan javno-pravni organ moći od NBS da dobiju spisak svih računa koje konkretni dužnik ima. Doduše, neće znati sa koliko novca dužnik raspolaže, ali će moći da sprovede prinudnu naplatu sa svih njegovih računa u konkretnim bankama.

„I do sada su pojedini izvršitelji umeli na njima znane načine sitnim koruptivnim radnjama da dođu do informacije da dužnik koga jure u određenoj banci poseduje račun. Međutim, banka je mogla da blokira sredstva svog klijenta samo ako joj izvršitlj dostavi sudski nalog“, objašanjava za „Novosti“ pravnik koji je želeo da ostane anoniman.

(Izvor: Alo)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Draža: Bravo mito svetski čoveče...
Brt: Decko je iz Svrljiga, nije iz Nisa :-)...
Milena: Tacnije- Decko iz Svrljiga✨👑✨...
🐈: Momak svetskog glasa, za njim šizi cela masa...
: prelepa si...
Cica: Steta sto je slika pacijenta kome se rade hemoroid...
: preslatka ljubim je ljiljanaaaaaaaa...
: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...
Marijana: Koju kaznu prepisati licima koja su ubila čoveka?...