Da imam imovinu – ne bih brala maline!

Objavljeno: 20 avg 2015

655379_snezana-paralidis-foto-privatna-arhiva_ffOsnovno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv bivše opštinske većnice URS u gradskoj opštini Crveni Krst Snežane Paralidis i zatražilo kaznu od šest meseci zatvora jer posle odlaska sa funkcije nije Agenciji za borbu protiv korupcije dostavila izveštaj o svom imovinskom stanju.

Paralidisova pak kaže da nema šta da krije jer nikakvu imovinu “niti je imala niti ima” i da se radi o čistom nesporazumu jer je smatrala da opština treba da prijavi njenu imovinsku kartu.

Snežani Paralidis je prestala funkcija 13. maja 2014. godine ali, kako se navodi u optužnom predlogu, u roku od 30 dana nije podnela izveštaj o imovini i prihodima Agenciji.

Agencija joj je izrekla upozorenje da u roku od osam dana dostavi tražene podatke, a pošto ni posle toga nije dostavila izveštaj, podneta je krivična prijava zbog sumnje da je učinila krivično delo iz člana 72 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Kada sam stupila na funkciju, opština je za sve funkcionere dostavila podatke o imovini i prihodima, pa sam mislila da će tako da urade i po završetku funkcije. Kada je stiglo upozorenje Agencije, dobila ga je i opština i mislila sam da će tada da dostave izveštaj. Nemam šta da krijem jer nikakvu imovinu nemam. Moje imovinsko stanje se samo pogoršalo. Dve porodične kuće, u koje 30 godina nije uložen ni dinar, koje sam mogla da nasledim od svekra, pripale su mojoj deci. Samohrana sam majka i živim sa nezaposlenim sinom od porodične penzije od 20.000 dinara – kaže Paralidisova.

Ona smatra da je postupak koji je protiv nje pokrenut osveta jer je kao većnica otkrila mahinacije sa podelom humanitarnih paketa.

– Uzeta sam na zub automatski kada sam otkrila tu aferu. Ovaj postupak je samo bacanje prašine u oči kako bi se sakrile druge krupnije stvari. Da imam para i nekakvu imovinu ne bih išla u Ivanjicu da berem maline. Morala sam da prekinem berbu i dođem na ročište jer sam dobila poziv za sud. Živim sa sinom koji je nezaposlen jer ga nisam zaposlila dok sam bila na funkciji. Nemam nijednu mrlju u karijeri i nemam šta da krijem tako da ni advokata za suđenje nisam uzela jer mi ne treba – kaže Paralidisova.

Ona kaže da će, ako bude osuđena na novčanu kaznu, morati da ide u zatvor jer nema novca da je plati, ali da se nada da će sud uvažiti njene argumente.

(Izvor: Blic, B.J.)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...