Humanitarni fudbalski meč

Objavljeno: 03 juna 2015

Nekoliko stotina hrane za siromašne Nišlije sakupljeno je na humanitarnom fudbalskom meču „Balkanske zvezde za mir na Balkanu“ na kojem su učešće uzeli poznti fudbaleri, pevači i glumci filma „Montevideo bog te video“.

Učesnici iz Srbije i Makedonije pre početka utakmice pustili su bele golubove i razvili transparent „Za mir na Balkanu“.


Pored slavnih fudbalskih imena kao što su Perica Ognjenović, Ljubinko Drulović, Zoran Banković, umeće na fudbalskom terenu FK „Železničar“ iz Niša pokazali su i pevači Nigor i Gru, kao i glumci u pomenutom filmu Andrija Kuzmanović (Jakša), Nenad Heraković (Vampir), Predrag Vasić (Stanoje)…

Meč je imao i međunarodni karakter jer su učestvovali i poznati fudbalski veterani iz susedne Makedonije – Dragan Mutibarić, Blagoje Kuleski, Panče Ćumbev i Saša Ćirić.


– Uvek se rado odazovem humanitarnim susretima. Sada kao selektor Makedonije imam više obaveza ali mi je veliko zadovoljstvo što sam ovde i što zajedno možemo pokazati da smo za suživot u celom regionu. Ovde su danas neka od velikih fudbalskih imena kao što je Perica Ognjenović, sa kojim sam igrao u reprezentaciji ranije. Tu je i Ćirić koji je bio godinama profesionalni igrač u Nirnbergu a sada je direktor u makedonskoj reprezentaciji, kao i Mutibarić nekada fantastični makedosnki golman. Nema sumnje da ćemo svi danas uživati – kazao je Drulović.

Nigor je priznao da mu je veliko zadovoljstvo što je upoznao Drulovića, koji mu je bio omiljeni fudbaler.


– Uvek sam voleo fudbalere koji razmišljaju kada igraju a Ljubinko je bio jedan od njih. Ta njegova „sitna igra“, kao na male goliće, uvek me je privlačila. Eto sada imam prilike da zajedno zaigram sa njim što me raduje. Fudbal igram rekreativno, a humanitarnim mečevima se odazovem vrlo često, kad god imam vremena. Biti human je nešto najnormalnije što čovek može nekome da ponudi. Mi smo javne ličnosti, ako je nekome potrebna pomoć, mi smo tu da budemo primer svima – rekao je Nigor.

Gru je priznao da ne igra fudbal često, ali da mu je drago što će zaigrati u istom timu sa velikim fudbakim imenima.
– Drago mi je što sam deo ove manifestacije. Fudbal retko igram, uspeh će biti ako se ne povredim – kaže Gru.


Ulaznica za meč bile su dugotrajne namirnice (šećer, ulje, brašno, konzerve, makarone…) koje su aktivisti organizatora – Fejsbuk grupe „Pomoć ugroženim Nišlijama“ preuzimali i pakovali kako bi ih nakon meča ponedelili ugroženim porodicama kojima je pomoć potrebna.

Pomažu 80 porodica
Ovo je bio treći humanitarni meč koji organizuje Fejsbuk grupa Pomoć ugroženim Nišlijama sa ekipom filma „Montevideo bog te video“.
-Brinemo o 80 ugroženih porodica. Prikupili smo nekoliko stotina kilograma hrane tako da se nadamo da će ovoga puta biti paketa i za još veći broj porodica, kaže istoričar Nebojša Ozimić, jedan od organizatora manifestacije.

 (Izvor: Blic, Branko Janačković)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...