Dva protesta tokom sednice parlamenta

Objavljeno: 24 sep 2015

Predstavnici Udruženja predsednika skupštine stanara najavljuju građansku neposlušnost ukoliko gradska vlast ne ispoštuje njihove zahteve nabrojane u 11 tačaka.

protest

Nišlije koje smo viđali na protestima zbog visoke cene grejanja ponovo će izaći na ulice i okupiće se u četvrtak ispred zgrade Skupštine tokom zasedanja niškog parlamenta.

S druge strane, ispred Gradske kuće, sedišta gradonačelnika, okupiće se i radnici JKP “Mediana” kako bi izrazili nezadovolsjtvo povodom nezvanične informacije da će deo radnika JKP “Gorica” biti premešten u njihovo preduzeće.

Saša Kostić ispred Udruženja predsednika skupštine stanara izjavio je da Nišlije neće prestati sa protestima sve dok se ne ispune njihovi zajtevi među kojima su i smene i garancija da neće grejanje poskupeti.

– Nemamo ništa lično protiv bilo koga u gradskoj strukuri, ako je nama kao građanima dobro. Ovako nam nije dobro. Gradsko veće je donelo odluku da neko od naših iz Udruženja prisustvuje sastancima Upravnog odbora, ali nisu nas zvali, a održali su dva sastanka, dakle ne poštuju dogovor. Ne verujemo im mnogo jer ne poštuju dogovor, ali ako i dalje ne budu poštovali dogovore mi ćemo objaviti građansku neposlušnost – rekao je Kostić za “Blic”.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić povodom najavljenog protesta je izjavio da je u pitanju politička pozadina.

S druge strane, dugovanja, otežano funkcionisanje i štrajkovi u JKP “Gorica” uticali su na odluku da to preduzeće bude delimično rasformirano i da se stara samo o grobljima. Sektori koji su se bavili održavanjem gradskog zelenila prema novom planu i programu pripašće JKP “Mediana”, a signalizacija i dekoracija “Parking servisu”. Međutim, informacija da će deo radnika preći iz “Gorice” u Medianu, radnicima se nimalo nije dopala, pa će i oni danas protestovati.

(Izvor: Blic)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...