Bugari uhapsili devetoricu zbog pomaganja u likvidaciji Miloša Savića

Objavljeno: 13 nov 2015

svet rsBugarska policija uhapsila je devet osoba, od kojih su osmorica već optužena zbog sumnje da su učestvovali u organizovanju ubistva Nišlije Miloša Savića – preneli su bugarski mediji. Prema navodima bugarskog lista „Trud“, u toku je dalja istraga kako bi se precizno utvrdilo kakva je bila pojedinačna uloga članova ove organizovane kriminalne grupe u likvidaciji niškog kik boksera. Kako navodi ovaj medij, tamošnja policija je zahvaljujući rasvetljavanju ovog ubistva nagrađena od strane Centra za primenu zakona Jugoistočne Evrope.

Miloš Savić (29) ubijen je 2. juna prošle godine u ulici 21. maja ispred teretane u kojoj je vežbao tako što je maskirani napadač prišao njegovom automobilu marke „BMW“ i ispalio mu nekoliko hitaca iz automatskog oružja u glavu. Ubrzo nakon toga na Bulevaru Nemanjića 78 zapaljen je „audi A6“ bugarskih registarskih tablica za koji se pretpostavljalo da su ga koristile ubice. Istraga je pokazala da je najverovatnije u pitanju naručeno ubistvo te da su izvršioci bugarski državljani koji su nakon likvidacije pobegli u ovu zemlju.

Ovu pretpostavku potvrđujuju bugarski izvori na koje se poziva „Trud“, koji navode da je ovo ubistvo rasvetljeno zahvaljujući zajedničkoj akciji srpske i bugarske policije pod nazivom „Balkania“ čiji je cilj bio suzbijanje prekograničnog kriminaliteta. Pozivajući se na tamošnje Ministarstvo spoljnih poslova, „Trud“ navodi da se ispituje kakva je bila uloga Bugara u ovom ubistvu te da se za sada pretpostavlja da su obezbedili vozilo koje je korišćeno za Savićevo ubistvo.

Preživeo prethodni napad

Istovetan napad dogodio se marta 2012. godine ispred diskoteke „Studio“, kada je na Savića, koji se tada nalazio u svom „poršeu“ pucano iz kalašnjikova nakon čega su se ubice udaljile „audijem A6“ bugarske registracije koji je pronađen zapaljen u blizini parka Čair. Savić je tada ranjen u grudi a napadači nisu pronađeni pa se ne isključuje mogućnost da isti ljudi stoje iza ubistva.

Savić je uvek govorio da se nikome nije zamerio pa da ne zna ko ga ni zbog čega ga napada. On je povezivan sa različitim kriminalnim radnjama uključujući i zelenašenje.

Niško Više javno tužilaštvo saopštava da nikakvu zvaničnu informaciju o ovom slučaju od bugarskih organa nisu dobili.

– Više javno tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv N.N. izvršioca zbog krivičnog dela teškog ubistva. U toku je intenzivan operativan rad na rasvetljavanju ovog dela – saopštio je Vladimir Stanojević, portparol ove pravosudne institucije.

(Izvor: Belami, piše: D. K.)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...