Borba protiv korupcije i privrednog kriminala

Objavljeno: 01 jun 2015

Načelnik Policijske uprave Niš Srđan Grekulović rekao je danas da će niški policajci nastaviti intenzivnu borbu protiv svih vidova privrednog kriminala i korupcije.

– Na teritoriji Nišavskog okruga u prvih pet meseci ove godine smo rasvtetli 337 krivičnog dela iz privrednog kriminala, i protiv 99 osoba podneli krivične prijave, dok je u istom periodu prošle godine bilo 267 krivičnih dela i 89 prijava. I dalje ćemo intenzivno raditi da što je više otkrijemo i onemogućimo one koji putem privrednog kriminala štete budžet građana Niša i Srbije. I na polju suzbijanja narkomanije imali smo više uspeha u 2015. godini jer smo zaplenili duplo više heroina i pet puta više kokaina-istakao je Grekulović na koktelu povodom Dana policije.

On je dodao i da je bilo više uhvaćenih osoba sa centralne poternice, jer su ove godine niški policajci priveli pravdi 117, a prošle godine 81 osobu.

– Zabeležen je i manji broj saobraćajnih udesa, pre svega zahvaljujući mnogobrojnim kontrolala saobraćajaca. Bilo je i manje poginulih, prošle godine je u saobraćčaju stradalo osmoro, a ove godine petoro ljudi. Imali smo i manje povređenih u saobraćajnim udesima – napomenuo je Grekulović.

Grek

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić naglasio je da je „ načelnik Grekulović uneo preporod u nišku policiju“.

– Građani Niša osećaju se bezbednije jer je smanjen broj krivičnih dela. Oseća se da se niški policajci više bore da subziju svaku vrstu kriminalnih dela. Zaista se nadam da će i ubuduće pripadnici policije nastaviti da dobro rade za dobrobit svih Nišlija-rekao je Perišić.

Perišić i Grekulović nagradili su sa ručnim satovima desetoro najboljih policajaca.

(Izvor: Blic)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

branka: irinej neprijatelj svakog normalnog čeljadeta...
Martina: Nis postaje jedan veliki centar desavanja. U gradu...
Mićun: Malo je glupo i nezahvalno imati izbore na dva fro...
deda: Mir svima...
Mali: Zasto ja sada da platim više od nekog ko ima na p...
despot: Drugi sajtovi gotovo i ne pisu o praznicima koji s...
mira: samo napred i super je sto se organizujete i okupl...
Sloba: Gadafi je bio car ima oni da pate za njim...
Bejzbolka: Sa srecom,trebaceti...
Meli: Lepo je videti ovakve tekstove na internetu na jed...