Borba protiv korupcije i privrednog kriminala

Objavljeno: 01 juna 2015

Načelnik Policijske uprave Niš Srđan Grekulović rekao je danas da će niški policajci nastaviti intenzivnu borbu protiv svih vidova privrednog kriminala i korupcije.

– Na teritoriji Nišavskog okruga u prvih pet meseci ove godine smo rasvtetli 337 krivičnog dela iz privrednog kriminala, i protiv 99 osoba podneli krivične prijave, dok je u istom periodu prošle godine bilo 267 krivičnih dela i 89 prijava. I dalje ćemo intenzivno raditi da što je više otkrijemo i onemogućimo one koji putem privrednog kriminala štete budžet građana Niša i Srbije. I na polju suzbijanja narkomanije imali smo više uspeha u 2015. godini jer smo zaplenili duplo više heroina i pet puta više kokaina-istakao je Grekulović na koktelu povodom Dana policije.

On je dodao i da je bilo više uhvaćenih osoba sa centralne poternice, jer su ove godine niški policajci priveli pravdi 117, a prošle godine 81 osobu.

– Zabeležen je i manji broj saobraćajnih udesa, pre svega zahvaljujući mnogobrojnim kontrolala saobraćajaca. Bilo je i manje poginulih, prošle godine je u saobraćčaju stradalo osmoro, a ove godine petoro ljudi. Imali smo i manje povređenih u saobraćajnim udesima – napomenuo je Grekulović.

Grek

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić naglasio je da je „ načelnik Grekulović uneo preporod u nišku policiju“.

– Građani Niša osećaju se bezbednije jer je smanjen broj krivičnih dela. Oseća se da se niški policajci više bore da subziju svaku vrstu kriminalnih dela. Zaista se nadam da će i ubuduće pripadnici policije nastaviti da dobro rade za dobrobit svih Nišlija-rekao je Perišić.

Perišić i Grekulović nagradili su sa ručnim satovima desetoro najboljih policajaca.

(Izvor: Blic)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Rajko: Kakav gmaz, kakva miljana gde lumpuje zivi u neku ...
Draža: Bravo mito svetski čoveče...
Brt: Decko je iz Svrljiga, nije iz Nisa :-)...
Milena: Tacnije- Decko iz Svrljiga✨👑✨...
🐈: Momak svetskog glasa, za njim šizi cela masa...
: prelepa si...
Cica: Steta sto je slika pacijenta kome se rade hemoroid...
: preslatka ljubim je ljiljanaaaaaaaa...
: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...