Bez “kvačica” u SMS-u sledi kazna

Objavljeno: 14 avg 2015

Vlasnici automobile u Nišu čija vozila imaju registarske tablice sa slovima š,ć,č,ž i dž, mogu biti kažnjenji za parkitranje ukoliko u svojoj SMS poruci za plaćanje parkinga ne upišu ova slova sa kvačicama.

tabli

“Sa uvođenjem novih tablica januara 2011. godine, na jednom broju registarskih oznaka su se našli karakteri Č, Ć, Đ, Ž ili Š, koji su specifični za naše pismo”, stoji u objašnjenju na zvaničnom sajtu JKP Praking servisa Niš. “Sistem za naplatu parkiranja koji koristi JKP Parking seris Niš prepoznaje ove karaktere i provera da li korisnik ima plaćeno parkiranje se vrši isključivo po registarskom broju vozila, koji je naveden na tablici”, navodi se dalje u objašnjenju i dodaje:

“Ukoliko korisnik u SMS poruci kojom plaća parkiranje, umesto karaktera Č, Ć, Đ, Ž ili Š unese neki drugi karakter, naprimer D ili DJ umesto Đ, tako plaćeno parkiranje će se smatrati nevažećim”.

Korisnici koji imaju starije modele mobilnih telefona koji ne podržavaju karaktere Č, Ć, Đ, Ž ili Š, mogu da se obrate Korisničkom servisu JKP Parking servis Niš ili da popune zahtev.

“U tom slučaju poslaćemo im SMS tačno onako kako glasi njihova registracija. Tu poruku bi trebalo da sačuvaju u telefonu i svaki put kad žele da plate parking, samo bi trebalo da pošalju poruku koju su sačuvali”, poručuju iz JKP Parking servis.

 

(Izvor: V.P. , Belami)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...