“Bazar zdravlja” na platou ispred Niškog kulturnog centra

Objavljeno: 13 juna 2015

Doma zdravlja u Nišu i Gradska opština Palilula, organizovali su “Bazar zdravlja” na platou ispred Niškog kulturnog centra.

palilula zdravlje

 

Građani su mogli da provere svoje zdravstveno stanje merenjem krvnog pritiska, šećera u krvi, merenjem telesne težine i visine. Na prvom ovogodišnjem Bazaru zdravlja u Gradskoj opštini Palilula, tim Doma zdravlja pružio je stotinak besplatnih medicinskih usluga, čime je i ostvaren cilj ovog projekta – promocija dobre primarne zdravstvene zaštite za sve građane.

O značaju ovih aktivnosti za građane opštine i saradnji sa zdravstvenim ustanovama, posebno Domom zdravlja govorio je Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula.

On je istakao da je tokom aktivnosti „Približimo se pacijentima“, kojom je obuhvaćena provera zdravlja stanovništvo u dvanaest sela opštine Palilula, u martu i početkom aprila meseca, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja Niš, pregledala više od 700 stanovnika.

Početna aktivnost je ukazala na potrebu dodatnog uključivanja mobilnih medicinskih timova kako bi se provera zdravlja stanovnika uspešno obavila. Sačinjena je proširena dinamika pregleda i obilaska pacijenata u domaćinstvima, na seoskom područiju opštine Palilula, koja se odvijala radnim danima i nedeljom.

Ovom akcijom posebno su bili sagledani stari, manje pokretni ili nepokretni pacijenti, naglasio je predsednik opštine Palilula Boban Džunić.

Cilj ovogodišnjeg Bazara zdravlja je podizanje svesti i brige o očuvanju zdravlja stanovnika, istakao je doc.dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja. Besplatni preventivni pregledi u niškim naseljima, bez zdravstvene stanice, nastaviće se i narednih meseci. Promovisanje zdravih stilova života, podsticanje građana da brinu o svom zdravlju, podrška u oslobađanju od štetnih navika kao i edukacija o važnosti preventivnih zdravstvenih pregleda, biće i dalje prioritet u radu.

Akcija provere zdravlja, značajno je uticala na menjanje loših životnih navika kod Nišlija. Dom zdravlja “Bazare zdravlja” organuzuje više puta godišnje. Ovo je postala dobra praksa sa kojom će se nastaviti, istakli su organizatori i domaćini “Bazara zdravlja” u opštini Palilula.

(Izvor: GO Palilula, D.Vidojković)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...