Autobus „Niš-ekspresa“ pun putnika, bio je zaglavljen više od tri sata…

Objavljeno: 06 jan 2016
Autobus „Niš-ekspresa“ pun putnika, bio je zaglavljen više od tri sata na autobuskoj stanici Ćele kula. Putari nemaju ni gram soli?!
Zaglavljen autobus Niš ekspresa

Zaglavljen autobus Niš ekspresa, Foto: alo.rs

Snežne padavine u Nišu zadale su velike muke vozačima i stvorile brojne saobraćajne kolapse.

Autobus „Niš-ekspresa“ pun putnika, bio je zaglavljen više od tri sata na autobuskoj stanici Ćele kula u neočišćenom snegu. Putnici, među kojima je bilo i male dece, su bili prinuđeni da napuste vozilo.

Nezgoda se dogodila sinoć oko 20 sati, o čemu je odmah obaveštena nadležna služba zadužena za održavanje gradskih ulica i čišćenje snega.

Ekipa JKP „Mediana“ koja je par sati kasnije intevenisala po pozivu „Niš-ekspresa“ nije uspela da raščisti sneg zbog nedostatka opreme i soli, za koju tvrde da nije od velike pomoći kada su veoma niske temperature.

– Kada sam od njihovih radnika zatražio so za posipanje puteva, rekli su mi da nemaju ni gram soli, što me je potpuno iznenadilo. Jedino što sam uspeo da dobijem od njih je uslužna lopata kojom sam delimično očistio sneg ispod vozila. – navodi vozač autobusa koji je želeo da njegovo ime ostane poznato našoj redakciji.

Čekajući pomoć šlep službe, on je sa velikim naporom pokušavao da očisti sneg ispod točkova autobusa, drugom lopatom koju su mu dali građani, a u tome je uspeo upravo zahvaljujući njima, kao i svojim kolegama vozačima i kondukterima iz drugog autobusa, koju su mu pomogli da pokrene autobus kada su videli da je zaglavljen u snegu.

Zaglavljen autobus Niš ekspresa

Zaglavljen autobus Niš ekspresa, Foto: alo.rs

– Vožnja zavejanim gradskim ulicama predstavlja veliki napor svim vozačima, a ujedno je i veliki rizik za sve učesnike u saobraćaju. Zahvaljujem svojim kolegama i sugrađanima na ukazanoj pomoći na putu i upućujem apel Operativnom štabu zimskih službi i ekipama JKP „Mediana“ da budu efikasnije u čišćenju snega sa gradskih ulica i rešavanju problema na terenu – naglasio je vozač autobusa.

Saobraćaj u ovom delu grada se odvijao otežano, stvarale su se duge kolone, a mnoga vozila su preusmeravana na alternativni tok saobraćaja kod okretnice na Trošarini, u pravcu ka Niškoj Banji i Bulevaru Nemanjića.

(Alo!)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...
Marijana: Koju kaznu prepisati licima koja su ubila čoveka?...
Nargilica: Sofija jeste jedno od najpopularnijih imena pogoto...
Oliver: Taman, pred beogradske izbore....
Dragan: Zasto je Darko Bulatovic malo zastupljen u vasem l...
Simfoniski: Sta bre vise maltretirate ove jadne ljude sto rade...
mekani: mnogo strasno izgleda.......
Miroslav: Imate veoma bogat sajt i cak sta vise, imate veoma...
marko deka: Ako sns bude ispod 33% u Beogradu to je veliki usp...